Direktlänk till inlägg 21 mars 2012
Vi hade teknikredovisning igår och vår grupp redovisade en massageartefakt och diverse andra tillbehör.
Det var roligt se vad de andra grupperna gjort för "uppfinningar". Jag ställde mig dock lite frågande till själva upplägget på lektionen då det blev lång väntan på att läraren skulle komma till just vårt bord..hursomhelst var det ännu en uppgift att bocka av på den här kursen och det känns skönt.
När vi var klara åkte jag och handlade mat tills kvällen, hem och gjorde desserten som skulle stå i kylen ca fyra timmar. Fick ett ryck och tömde källaren på återvinningspåsar så det blev en tripp till stationen med dem. Sen åkte jag hem och fortsatte greja med maten. Det gick två röda trådar genom kvällen och den första var hallon (i välkomstdrinken och i desserten) och pepparrot (i förrätten och i varmrätten). Till förrätt eller starters, blev det favorit i repris: pepparrotsröra på salladsblad och minivariant på västerbottenchips med rökt lax, creme fraiche och löjrom.
Till varmrätt gjorde jag en ny rätt som hette krämig pepparrotslax med räkor, det är alltid nervöst göra något man inte gjort förut och speciellt när man får gäster. När man inte vet hur det ska bli och hur det smakar men som tur var verkade alla tycka att det var jättegott.
Till dessert gjorde jag chokladpannacotta och till tjejen som är laktosintolerant, gjorde jag en passionsfruktspannacotta.
Det var en jättetrevlig kväll och som sagt är det roligt att träffas utanför jobbet! Alla tre som var på besök skulle upp och jobba som idag så jag undrar om de kanske är lite trötta?
Själv sov jag till nio och efter nu intagen frukost som bestod av pepparrotsröran från igår och rysk yoghurt med bär och nötter, ska jag ägna resten av denna onsdag till att ta mig ner till skolan i em för att göra en laboration jag missat, sådär kul gå dit för 20min men då är det ju tur man bor hyfsat nära. Tror jag ska ta en promenad ner för det verkar vara vår i luften!?
XOXO