Direktlänk till inlägg 8 april 2012
...här är det lite segt idag. Gårdagens afton var alldeles förträfflig men vad annat kan den bli med supertrevligt sällskap och en meny som jag tror slog det mesta vi gjort i matväg!? Jag slog på stort igår och gjorde en ny servettvikning, nämligen tulpanen! Medans jag följde instruktionen kom jag på mig fundera hur man skulle kunna tänka matte här och hur många geometriska figurer jag vek och vilka förmågor jag använde mig utav.... hjärntvättad!?
Till förrätt blev det avokado med skagenröra
Till varmrätt grillade vi fisk/skaldjur lax, tonfisk, havskräfta och pilgrimsmussla. Till detta serverades det två sorters såser och grillade rotfrukter (jag åt morot och palsternacka, valde bort potatisen). Istället för tallrikar tänkte vi schifferplattor men det var beställningstid på dem så det fick bli klinker istället, kul grej!
Kenth hade köpt två sorters vita viner på flygplatsen som var jättegoda till både förrätt och huvudrätt, jag har annars lite svårt för vitt vin då jag tycker det oftast blir för sött. Till dessert serverades det ostbricka med 6 olika sorters ostar. (Sorry för mörka bilder)
Det var tryffelbrie, cambozola, chevre, brie med vitlök & örter, krämig blåmögelost och gorgonzola. Som tillbehör olika sorters marmelader som björnbär, rabarber & vanilj, fikon & lagerblad, jordgubb och päron/äpple med calvados + traditionella vindruvor och päronhalvor och för dom som ville, även kex. Till ostarna drack vi ett jättegott portvin som var lagom sött till den salta osten. Vid det här laget var vi ganska så mätta så kaffet fick vänta lite extra för till det serverades det en chokladcheesecake med nötbotten och vispad grädde+hallon.
Behöver jag säga att det var fyra väldigt mätta magar som ramlade i säng fram på småtimmarna? Därför så blev det inte mycket påskgodis ätit men jag antar barnen tar hand om det senare idag... Här kommer lite bilder på oss allihop!