Direktlänk till inlägg 31 januari 2012
...receptet på gårdagens middag som var Kryddig kycklingfilé med jordnötssmör och kokos
4-6 port
4-6 kycklingfiléer i portionsstorlek
2 dl krämig kokosmjölk
1-2 dl vispgrädde
4 msk jordnötssmör
1 tsk sambal oelek
saften av 1/2 lime
1 tsk salt
smör till stekning
Skiva kycklingfiléerna tvärs över i "slantar". Smält smör, gärna i en stekgryta och bryn filéerna försiktigt, men låt dem bli genomstekta. Låt vila i annan form. Sänk temperaturen. Slå på kokosmjölk och tillsätt sambal oelek, limesaft och salt. Vispa ihop smakerna. Låt puttra fem minuter utan lock. Tillsätt jordnötssmör och grädde, sjud anrättningen tills såsen antar en krämig konsistens, 5-10min. Färga eventuellt med några droppar soja eller valfri kryddsås. Lägg tillbaka kycklingen och värm.
Servera eventuellt med lite rostade nötter eller kokos på toppen och gärna en krispig sallad till.
Idag har jag och Jessica ätit Gorgonzolabakad lax med vitvinssås till middag,
såsen blev dock misslyckad då det skulle vara dill i men det hade jag ingen så jag tog persilja....inte bra, fick slänga den. Som tur var hade jag värmt stuvad spenat till laxen och det gick ju jättefint att vara utan såsen, den krämiga gottiga osten gör ju sitt till.
Idag har jag varit iväg på ett litet grupparbete, besökt en skola jag aldrig varit på förut eller jo, men då hette den Pettersbergsskolan... .
När vi var klara där och jag varit iväg ännu en vända till återvinningen, åkte jag och Jessica till Överby för att göra lite ärenden. Eftersom jag var hungrig och jag visste det skulle dröja till middag, var det första jag gjorde köpa små trekantsostar som jag gick och knaprade på och det till Jessicas stora förtret...så kunde man ju inte göra, vilken pinsam mamma!!!!
Nu ska jag sätta mig och läsa en bok som vi ska ha seminarium på nu på fredag.
Ha det gott folk´s!